2011. május 6., péntek

Legkedvesebb sós receptem

Nem mindenki rajong az édességekért, ezért a sós sütemények kedvelőinek is szeretnék egy receptet bemutatni. Barátaim, családtagjaim szeretik, szívesen fogyasztják.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • 7 és fél dkg élesztő
  • 1 dl bor
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.
A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütõbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése