Nem mindenki rajong az édességekért, ezért a sós sütemények kedvelőinek is szeretnék egy receptet bemutatni. Barátaim, családtagjaim szeretik, szívesen fogyasztják.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 2 db tojás
- 7 és fél dkg élesztő
- 1 dl bor
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.
A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütõbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése